Vindt u het moeilijk om rond te komen van uw maandelijkse inkomen en al uw vaste lasten te betalen? Of wilt u niet -opnieuw- in de schulden komen? Quralis kan u helpen om de zorgen over uw financiën weg te nemen.

Voor wie?

Quralis Budgetbeheer is er voor iedereen die moeite heeft met het rondkomen van zijn maandelijkse inkomen, het betalen van zijn vaste lasten en moeite heeft om niet – opnieuw – in de schulden te komen.
Om in aanmerking te komen voor budgetbeheer moet u meerderjarig zijn, een vaste woon- of verblijfsplaats hebben, moet u zich kunnen legitimeren en moet u beschikken over een inkomen.

Werkwijze

Nadat u zich rechtstreeks of via een hulpverlenende instantie heeft aangemeld gaan wij samen met u kijken wat uw inkomsten zijn en of er nog mogelijkheden zijn om uw inkomen te verruimen. Daarna worden alle uitgaven geïnventariseerd en wordt er gekeken of er nog bezuinigd moet worden. Alle eventuele lopende of nog te treffen betalingsregelingen worden hier ook in meegenomen. Daarna wordt er een plan opgesteld waarin staat wat de vervolgstappen worden. U krijgt dan inzicht in de plannen die Quralis heeft gemaakt om u zo goed mogelijk te kunnen helpen met het ordenen van uw financiën, het betalen van uw rekeningen en eventuele betalingsregelingen. Daarnaast wordt er gekeken naar het bedrag dat u maandelijks of wekelijks nodig hebt voor het doen van de boodschappen.

 

Quralis opent voor u een beheerrekening waar uw volledige inkomen op gestort wordt. Van deze bankrekening worden uw rekeningen en eventuele betalingsregelingen betaald. Uw leefgeld – het bedrag dat u maandelijks nodig hebt voor de boodschappen – wordt dan op een aparte rekening gestort waar u zelf bij kan.

Budgetbeheer is vaak tijdelijk en het stopt zodra u uw geldzaken weer op orde heeft. Echter kan budgetbeheer ook blijvend zijn wanneer het niet lukt om uw eigen geldzaken te regelen.

Het doel van Quralis is om u te helpen met uw financiële zorgen en deze in de toekomst te voorkomen.

Kosten

Budgetbeheer moet in een aantal gevallen zelf betaald worden. Uit ervaring blijkt dat dit goedkoper is dan de regelmatig terugkerende kosten van incassobureaus, deurwaarders en rente voor het rood staan. Budgetbeheer is bedoeld om u geld te besparen en daarnaast ook een hoop zorgen van u weg te nemen.

Laag inkomen?

Als u een laag inkomen hebt, dan kunt u in sommige gevallen bij uw gemeente bijzondere bijstand aanvragen voor de kosten van budgetbeheer. Quralis kan u helpen met de aanvraag.