Deze maand moeten velen weer aan de slag met de belastingaangifte. Niet het leukste klusje, maar soms valt er nog wel een klein meevallertje uit te halen.

Is er het afgelopen jaar helemaal niets veranderd in de gezinssamenstelling en de financiële situatie dan is het invullen van de aangifte een kwestie van goed controleren of alles klopt en versturen.

Maar voor sommige mensen bestaat de mogelijkheid om een IACK aan te vragen, oftewel een Inkomens Afhankelijke Combinatie Korting.

Deze korting is weinig bekend, daarom zal ik hier kort uitleggen wat dit is en wie voor deze korting in aanmerking komt.
De korting is bedoeld voor werkende ouders met kinderen tot 12 jaar. De regeling is ingevoerd om mensen met kleine banen te stimuleren om het aantal uren uit te breiden. Het wordt uitbetaald aan alleenstaande ouders, maar ook aan 2 verdieners, mits er sprake is van fiscaal partnerschap. Dan gaat de korting naar de partner met het laagste inkomen.
Deze regeling is ook mogelijk voor mensen met zelfstandigenaftrek voor ondernemers.

Uitgebreide informatie en voorwaarden over de inkomensafhankelijke combinatiekorting kun je terugvinden door op de website www.belastingdienst.nl in het zoekvakje ‘IACK voorwaarden’ in te vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *